Stephan Hazeleger derde in 4* eventing Oudkarspel

Stephan Hazeleger derde in 4* eventing Oudkarspel

In het Noord-Hollandse Oudkarspel stond van 14 tot en met 17 april een internationale eventingwedstrijd op de agenda. Op de goed georganiseerde wedstrijd konden de combinaties in diverse klassen van start. Ook de internationaal startende ponyruiters mochten aan het talrijke publiek hun kunnen tonen over een fraaie cross.

In de zwaarste CCI 4*-S rubriek was Stephan Hazeleger (Harskamp) met zijn hengst Dupon met een derde plaats de beste Nederlandse combinatie. Raf Kooremans (Turnhout Bel.) reed Houdining naar plaats vijf. Beide Nederlandse ruiters reden een foutloze cross waarin ze wel wat tijdfouten opliepen. In het springen gingen beide combinaties ook foutloos rond. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de Duitse Ingrid Klimke die zowel de eerste als tweede plaats voor zicht op wist te eisen.

Meer Nederlands succes
Aan de internationale ponyrubriek was ook een teamchallenge verbonden. Het team Nederland 1 ging hier met de overwinning naar huis. Beste Nederlandse in het klassement was Lila van Rijthoven (Hilversum) met Nemo 179 op plaats vier.

Roel Zonneveld (Voorschoten) won met Easy Boy de CCI2*-S. In de CCI2*-L was er een tweede plaats voor junior Leida Naber (Biddinghuizen) met ACSI T-Bone EH Z en de CCI1* Intro rubriek werd gewonnen door Renske de Bruin (Heumen) met Gina Barina.

Kijk hier voor alle uitslagen

F. © Claus Close Up