Startlijst bekend KWPN Kampioenschap voor jonge eventingpaarden

Startlijst bekend KWPN Kampioenschap voor jonge eventingpaarden


Op vrijdag 17 september begint het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. 19 combinaties gaan de strijd met elkaar aan, waarvan 14 vijfjarige KWPN’ers de titel KWPN Kampioen kunnen behalen.

Vorig jaar kwam Kimany MBF (Connect uit Nijery van Zas van Los Angeles ,fokker A.G.C. Verkerk uit Hoofddorp) als winnaar uit de bus die vakkundig werd voorgesteld door Sanne de Jong.  Voor amazone Sanne de Jong was het de derde maal dat ze naar voren kon treden op de winnaar van het KWPN kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden.


Drie onderdelen

De wedstrijd wordt verreden over drie onderdelen: De strijd wordt verreden over drie onderdelen: een beoordeling van de gangen van het paard (dressuur), springen en de terreinproef. Bij de presentatie van de gangen komen maximaal 3 combinaties tegelijk in de dressuurbaan. Zij laten op verzoek van de jury links- en rechtsom stap, draf en galop zien.  Daarna volgt een  springparcours met  een hoogte van 1.00 meter en de tenslotte de terreinproef waarbij geen maximale toegestane tijd van kracht is. Er wordt in zowel het springen als in de terreinproef om de 4 minuten gestart. 


Bron: KWPN