NC: Ilonka Kluytmans klimt naar vijfde plaats na foutloos springparcours op Eventing Waregem

NC: Ilonka Kluytmans klimt naar vijfde plaats na foutloos springparcours op Eventing Waregem

In Waregem zijn het nog altijd de Duitse combinaties die de CCI4* Nations Cup rubriek domineren. Vandaag werd het onder springen verreden, terwijl morgen als afsluiter de ontknoping zal vallen in de cross. Het is Ingrid Klimke die vast houdt aan haar leiderspositie na een foutloos parcours met SAP Asha P (Askari) met wie ze op een score van 23.70 strafpunten blijft staan. 

Klimke gaat haar landgenote Simone Boie voor die met Scotch 39 (Landtinus) op een tweede plaats staat met 25.80 strafpunten. De Olympische amazone Sandra Auffarth volgt dan met Let's Dance 73 (Lancer II) op een derde plaats met een totaal van 26.30 strafpunten. Een sterk drietal dus die de top drie bezet. 

De Zweedse Therese Viklund zal met Viscera echter alles op alles zetten om morgen een foutloze cross te rijden, voorlopig staat ze vierde met 27.30 strafpunten. Voor Nederland klimt Ilonka Kluytmans met haar Canna There he Is (Karoesja) van een twaalfde naar een nette vijfde plaats. Zij bleven foutloos en staan nu met 28.50 strafpunten er goed voor. Ook Merel Blom weet van een 17e naar een achtste plaats te klimmen met Ceda (Aragorn) en staat voorlopig op 29.40 strafpunten. 

Raf Kooremans en Dimitri (Vaillant) kreeg helaas 4 strafpunten tegen en staan nu op een twaalfde plaats. Voor België weet Senna Vervaecke tien plaatsen te klimmen in het klassement en staat nu met Jeno (Sir Donnerhall) op een dertiende plaats. 

Helaas moest Lara de Liedekerke-Meier haar QC Chica Leena voor het springen terugtrekken uit de wedstrijd. 

Teams:

Duitsland blijft de leiding behouden met een score van 89.70 strafpunten en gaan zo nipt voor op Zweden die met 91.40 strafpunten op de tweede plaats eindigen. Het is nu Engeland die op een derde plaats staat 94.10 strafpunten. Frankrijk verhuist naar de vierde plaats met 96.30 strafpunten. 

Het Nederlandse team ligt nog steeds op koers voor een Tokio ticket met een voorlopige vijfde plaats, terwijl België op de zesde plaats volgt.

Resultaten