Nations Cup van start in Fontainebleau

Nations Cup van start in Fontainebleau
In het Franse Fontainebleau wordt komende week de eerste wedstrijd in de serie van de FEI Nations Cup voor eventingruiters verreden. De wedstrijd in Frankrijk is door de KNHS en bondscoach Martin Lips ook aangewezen als de eerste observatie wedstrijd richting de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Nederland eindigde vorig jaar als vijfde in de prestigieuze FEI Nations Cup competitie die bestaat uit een serie van negen landenwedstrijden. Net als in voorgaande edities wordt de laatste wedstrijd uit de reeks verreden in Boekelo.

Na Fontainebleau staan als observatiewedstrijden nog Badminton (5-8 mei), Saumur (19-22 mei) en Luhmühlen (16-19 juni) op het programma.

Bondscoach Lips: “richting Rio hebben we voor alle ruiters individuele programma’s opgesteld. We zijn uiteraard heel zuinig op onze paarden en zullen ze selectief inzetten. Het is zeker niet zo dat alle Olympische kandidaten op alle observatie wedstrijden rijden.”

Van de Olympische longlist verschijnen in Frankrijk aan de start: Merel Blom met Rumour has It N.O.P., Tim Lips met Concrex Bayro N.O.P., Alice Naber met Coral Estate Harry Belafonte en Elaine Pen met Vira N.O.P.. In principe zijn dit ook de vier combinaties die deze wedstrijd in het landenteam van bondscoach Lips zitten. De definitieve keus voor het team zal echter pas woensdag worden gemaakt.

Op woensdag staat voor de deelnemers in Fontainebleau de eerste veterinaire keuring op het programma, donderdag en vrijdag wordt er dressuur gereden, zaterdag de cross country en op zondag de tweede veterinaire keuring en het afsluitende springen.