Military Boekelo: Tim Lips behoudt leiding op NK

Military Boekelo: Tim Lips behoudt leiding op NK

De Nederlandse eventingruiters hebben hun goede uitgangspositie na de dressuur niet weten vast te houden in de cross van Military Boekelo-Enschede. TeamNL-ruiters Tim Lips en Merel Blom wisten weliswaar foutloos te blijven, maar noteerden allebei tijdfouten waardoor ze uit de top van het internationale klassement wegzakten. Morgen strijden beide routiniers om het goud en zilver op het NK.

Cross uitgereden

Sanne de Jong met haar Enjoy mochten als eerste Nederlandse combinatie beginnen aan de uitdagende cross van Boekelo. De Jong noteerde twee weigeringen maar wist de cross wel uit te rijden. Ook Thierry van Reine en de ervaren ACSI Harry Belafonte kwamen over de finish, nadat ze kort daarvoor op hindernis 27 wel een weigering hadden. Thierry staat op voorlopig brons in de strijd om het Nederlands kampioenschap.

Tijdsoverschrijding

Tim Lips en Lady Chin van ’t Moerven Z kwamen zonder hindernisfouten over de finish maar liepen wel 14,8 strafpunten voor tijdsoverschrijding op. Hierdoor zakte Lips van de 2e naar de 20e plaats in het klassement.Merel Blom deed goede zaken in het klassement met haar eerste troef Crossborder Radar Love N.O.P. Blom kwam in het parcours nergens in de problemen maar zag wel 9,2 strafpunten voor tijdsoverschrijding op het scorebord verschijnen. De combinatie klom van de 43e plek op naar de 22e plaats, en staat nu vlak achter haar teamgenoot Tim Lips.

Uitsluiting

Teamruiter Jordy Wilken viel van zijn paard Curacao op hindernis 25 en ook voor Laura Hoogeveen eindigde de cross twee hindernissen later, eveneens door een val.Helaas eindigde ook voor Willemina van der Goes-Petter het Boekelo-debuut. Gisteren stond de 49-jarige amazone nog op de achtste plaats na de dressuur, vandaag noteerde ze een val op hindernis 13.Als laatste starter kon Merel Blom met haar tweede paard Ceda N.O.P. de Nederlandse eer nog redden. De nationale titelverdedigster kwam echter op hindernis 20A ten val, dus ook voor deze combinatie viel het doek.

FEI Nations Cup

Het Nederlandse landenteam zakte in het tussenklassement van de FEI Nations Cup finale van de vijfde naar de zevende plaats. De top drie is niet veranderd. Groot-Brittannië gaat nog steeds aan de leiding, voor de Verenigde Staten en Duitsland.

Stand individuele klassement na de dressuur en cross-country

1. Sophie Leube (DUI) / Jadore Moi - 24,4 strafpunten

2. William Fox-Pitt (GBR) / Grafennacht – 24,9 strafpunten

3. Tamra Smith (USA) / Danito – 25,5 strafpunten

20. Tim Lips / Lady Chin van ’t Moerven Z – 39,3 strafpunten

22. Merel Blom – Crossborder Radar Love N.O.P. – 43,8 strafpunten

41. Thierry van Reine / ACSI Harry Belafonte – 74,5 strafpunten

43. Sanne de Jong / Enjoy – 94,7 strafpunten

Stand FEI Nations Cup Finale na de dressuur en cross-country

1. Groot-Brittannië – 80,80 strafpunten

2. Verenigde Staten – 84,70 strafpunten

3. Duitsland – 123,30 strafpunten

7. Nederland - 177,80 strafpunten

Bron: KNHS