Military Boekelo: Mooie scores voor Oranje op tweede dressuurdag

Military Boekelo: Mooie scores voor Oranje op tweede dressuurdag


Nadat gisteren alle TeamNL-ruiters hun dressuurproef hadden gereden bij Military Boekelo-Enschede, waren vandaag de individuele starters aan de beurt. Met goede scores reden Willemina van der Goes-Petter en Merel Blom naar een top tien notering in het tussenklassement. Tim Lips staat onveranderd op de tweede plaats na de dressuur.

Debutanten

De 21-jarige Boekelo-debutant Thierry van Reine reed zijn ervaren ACSI Harry Belafonte naar een dressuurscore van ruim 66%, en staat daarmee één plaats achter Jordy Wilken in het klassement. Ook Willemina van der Goes-Petter kwam nog niet eerder aan de start van Military Boekelo. Ze reed met de Carthino Z-nazaat Ekino een sterke dressuurproef en leek op een protocol met louter zevens en achten af te gaan. Echter bij beide galopwissels gingen de nodige punten verloren. Met een knappe achtste plaats in het tussenklassement mag de amazone toch terugkijken op een goede start. Van der Goes staat nu tweede achter Tim Lips in de strijd om de nationale titel.


Titel verdedigen

Drie jaar geleden kwam Laura Hoogeveen met haar Wicro Quibus voor het eerst naar Boekelo. In hun tweede optreden kwam de combinatie uit op een score van 29,3 strafpunten, goed voor de 21e plaats na het eerste onderdeel.

Als laatste van de 59 deelnemers maakte Merel Blom haar opwachting in de ring. Met Ceda N.O.P. (v. Aragorn) was ze hard op weg om de beste Nederlandse score neer te zetten. Alleen bij de eerste galopwissel viel Ceda stil en moest Blom alle zeilen bijzetten om de wissel alsnog te tonen. Ondanks deze hard afgestrafte fout kwam de combinatie, die in Boekelo ook de nationale titel verdedigt, uit op een strafpuntentotaal van 26,2, goed voor de gedeelde negende plek in het individuele klassement. Voorlopig staat Merel op brons in het Nederlands kampioenschap.

Bron: KNHS