Sandra Auffarth en de Britten domineren verkorte 4* cross in Aken

Sandra Auffarth en de Britten domineren verkorte 4* cross in Aken

Het was een pittige cross in de verkorte 4* van Aken. Niemand slaagde erin binnen de tijd te finishen.  Samen met Fischerchipmunk FRH (Contendro) bleef Jung foutloos maar noteerde wel 1.20 voor tijd. Na het dressuur stond de Duitser ook al op kop. Echter bleek op obstakel nummer een probleem, waardoor in de eindranking, Jung terugzakte naar de achtste plaats.

Sandra Auffarth volgt na een inhaal manouvre in de cross vandaag en plaatst zich uiteindelijk op kop. De Duitse volgde op het podium met de 13-jarige ruin, Viamant du Matz (Diamant de Semilly). De derde trede kwam op naam van Andrew Hoy met onder het zadel Vassily de Lassos (Jaguar Mail). Dit laatste duo noteerde vandaag een uitmuntende cross. Tom McEwen wordt zo derde in het zadel van Toledo de Kerser (Diamant de Semilly).


Landenwedstrijd voor de Britten

Het team van Groot-Brittannië won overtuigend de landenwedstrijd met 109.30. Na de dressuur en het springen stonden de Britten al aan de leiding. Het Britse team stond dusdanig sterk dat het uitvallen van Ros Canter geen invloed meer had op het resultaat.  De Duitsers eindigden als tweede met 138.20, voor de Fransen die  derde werden met 147.90.

Uitslag