Eventingforum is benieuwd naar de sportbeleving van eventingruiters.

Eventingforum is benieuwd naar de sportbeleving van eventingruiters.

Op dinsdag 15 februari is het eventingforum voor de eerste maal in 2022 bijeen gekomen. Door de Corona-maatregelen gebeurde dit online. Er zijn diverse onderwerpen besproken waaronder Rider Reviews, Bixie&Friends en de statistieken van 2021 welke bijdragen aan de veiligheid in de sport.

Het forum blikt enthousiast terug op de Themabijeenkomst van 15 december voor eventing wedstrijdorganisaties. Tijdens de bijeenkomst stonden verschillende onderwerpen, zoals de centrale post, PR, marketing en communicatie, en de rol van de omroeper centraal. Organisaties hebben positief gereageerd op de bijeenkomst. Er wordt nu nagedacht over onderwerpen voor een volgende Themabijeenkomst.

 

Rider Reviews

Het eventingforum is benieuwd naar de sportbeleving van eventingruiters. Met behulp van een vragenlijst wil het forum zicht krijgen in de ervaring van de ruiters die deelnemen aan de eventing wedstrijden in Nederland. Met de uitkomsten van de Rider Reviews wil het forum de sport nog beter, leuker, eerlijker en veiliger te maken. Het forum legt de laatste hand aan de vragenlijst en uitwerking van het concept. De Rider Reviews worden gedurende het eventingseizoen van 2022 afgenomen. 

 

Bixie&Friends

Speciaal voor de jongste jeugd die willen paardrijden, bieden de KNHS en FNRS de Bixie&Friends ruiteropleiding. Hierin leren kinderen op een veilige en leuke manier alles over pony's, de verzorging, de omgang en uiteraard het paardrijden. Het programma is speels opgebouwd en afgestemd op de beleving, motoriek en didactische vaardigheden van jonge kinderen. Het eventingforum denkt mee over de mogelijkheid om eventing in Bixie&Friends op te nemen en is hier erg enthousiast over. Het forum buigt zich nu samen met de sportontwikkelaars van de KNHS over het invullen van het eventing concept voor Bixie&Friends. 

 

Veiligheid

Het forum heeft teruggeblikt op de valstatistieken van 2021. Het forum is positief over het feit dat het aantal starts weer aantrekt en weer de richting op gaat van het aantal starts van voor Corona. Door de verdubbeling in het aantal starts ten opzichte van 2020 zien we dat het percentage vallen in de breedtesport is toegenomen. Het aantal vallen in 2021 ligt echter binnen de gestelde marges en in vergelijking met 2019 (het laatste volledige seizoen) zijn er geen bijzondere ontwikkelingen. Met deze valstatistieken houdt het forum ontwikkelingen en trends op dit gebied nauwlettend in de gaten.

bron: KNHS.nl