EK eventing: Merel Blom in top-10 na dressuur: "We zien wel hoe de cross loopt"

EK eventing: Merel Blom in top-10 na dressuur: "We zien wel hoe de cross loopt"


TeamNL amazone Merel Blom pakte vandaag een mooie uitgangspositie op het EK in Zwitserse Avenches. De amazone uit Aalten reed een nette dressuurproef en bezet na de dressuur een voorlopige tiende plaats. Met The Quizmaster scoorde ze 24,4 strafpunten.

De Duitse Ingrid Klimke bewees maar weer eens haar talent voor harmonieus dressuur rijden. De eventingamazone, die ook Grand Prix-dressuur start, pakte de leiding in het klassement met haar SAP Hale Bob (20,2 strafpunten). Kort daarachter nestelden zich twee Britse amazones, Rosalind Canter en Nicola Wilson.

Voor de Nederlandse Merel Blom is er een voorlopig tiende plaats na de dressuur. Ze blikt tevreden terug op dit eerste onderdeel. “Het ging goed, The Quizmaster deed super mee. Hij doet eigenlijk altijd zijn best, maar nu weer. Het is echt een fijn paard om te rijden, hij kan alles heel goed.” De combinatie reed een constante proef, in mooie harmonie. “Het achterwaarts ging wel iets gehaast. Dat onderdeel zorgt normaal niet voor problemen, maar vond hij vandaag wat lastig. Ach ja, dan zit hij voor morgen ook alvast in de vooruit”, grapt Merel. Ze kijkt uit naar de cross-country, die morgen op het programma staat. “Het is een heel dikke cross, maar er staat niets in wat The Quizmaster niet zou kunnen. We gaan zien hoe het loopt.”


Bron: KNHS