Adriaan Smeulders scoort hoogste beoordeling 4-jarige, Giel Vanhouche bij 5-jarige

Adriaan Smeulders scoort hoogste beoordeling 4-jarige, Giel Vanhouche bij 5-jarige


Op woensdag stond de tweede aanlegtest voor de vier- en vijfjarige eventingpaarden op het programma in Renswoude. Adriaan Smeulders was de beste bij de vierjarige met Magic Mike (Zirocco Blue x Conner), Giel Vanhouche uit België voerde met Koh-I-Noor (Herald III x Grafenstolz) de ranglijst aan bij de vijfjarige.


René van der Leest en Gert Boonzaaijer zorgen er elke voor dat er een apart tintje aan deze eventing-ontmoetingen zit. In april was er een complete hengstenshow bij met de eventing-gerichte hengsten van Dutch Eventing Stables, vandaag was de test een voorproefje op de internationale wedstrijd Renswoude Horse Trials van de komende dagen. Dat betekende dat naast de juryleden Jan Oortveld (springen) en Irene de Wolf (dressuur) ook het Duitse 4*-jurylid Joachim Dimeck (cross) bereid was om de verrichtingen te beoordelen.

Het klassement dat na twee proeven is opgemaakt, laat bij de vierjarige paarden een geweldige koppositie zien voor Merel Blom, die 1, 2 en 4 staat, resp. met Call me Joe, Mont Blanc GBL en Charlie. Op de derde plaats heeft zich nu Adriaan Smeulders genesteld met Magic Mike. Op de 5e plaats staat Janneke Boonzaaijer met Magic Lady, 6e is Renske Kroeze met de hengst Magic Coconut. Bij de vijfjarige staat Kristy Snepvangers op kop met La Macoumba, tweede is Giel Vanhouche met Koh-I-Noor en derde Ilona Kluytmans met Lonki’s Pride K.

Organisator René van der Leest glunderde na een zeer geslaagde dag: “Inderdaad zéér geslaagd. Iedereen heeft zich het systeem eigen gemaakt met dressuur, springen en het terrein, ik hoor overal terug dat die opzet enorm gewaardeerd wordt. De kwaliteit vooral bij de vijfjarige was heel goed, met een top-10 die heel dicht bij elkaar zit. Ik vind het heel mooi om te zien dat er duidelijk progressie in de verrichtingen zit, heel leuk om te zien. We hadden opnieuw veel starts, ook weer veel nieuwe mensen, en heel leuk dat de Belgen met zulke kwalitatief goede paarden kwamen!”