Voormalige Grand Prix paard David Engelen naar para-amazone

Voormalige Grand Prix paard David Engelen naar para-amazone

De Belgische Grand Prix ruiter David Engelen heeft zijn Royal Rubinstein verkocht aan de Nederlandse internationale para dressuur amazone Melissa Janssen.  Royal Rubinstein is een 16-jarige Hannoveraner hengst van Rubin Royal uit Sunny Girl (v. Sao Paulo x Weltmeyer). Hij is gefokt door Daniel Sabel in Duitsland. 

De Belg David Engelen heeft het paard opgeleid van novice tot Grand Prix niveau. Hij werd gecoacht door Wolfram Wittig. Hij werd zesde op het Belgisch kampioenschap voor jonge paarden in 2011 bij de 6-jarigen en maakte zijn internationale showdebuut op Lichte Tour-niveau op het CDI Compiegne in Frankrijk in 2013. Hij nam ook deel aan Deauville dat jaar, voordat ze de overstap maakten naar Grand Prix-niveau op de 2014 CDI Compiègne. 

Het paar heeft consequent deelgenomen aan internationale GP-niveau door 2019 met hun meest actieve periode in 2014 - 2015. Ze namen deel aan CDI's in heel Europa, waaronder Fritzens, Zandhoven, Joosland, Roosendaal, Nice, Mechelen, Maastricht, Aken, Crozet, Rotterdam, Waregem, Exloo, Londen, en Sint-Truiden.

Hun Grand Prix-hoogste score was een 69,340% behaald op het CDI-W Mechelen van 2017. Het paar is tussen 2014 en 2021 veelvuldig opgenomen geweest in de B-selectie. 


Bron: Eurodressage