Selectie WK jonge dressuurpaarden 'on hold'

Selectie WK jonge dressuurpaarden 'on hold'

Afgelopen dinsdag en woensdag vond de eerste Pavo SportFit-selectie plaats voor het WK Jonge Dressuurpaarden. 59 paarden vervolgen dit traject. De beoordeling vond plaats door vooraf ingestuurde video’s.

Namens de selectiecommissie, die staat uit Monique Peutz, Johan Rockx en Floor Dröge, reageert laatst genoemde: “Wij hebben vanuit huis de video’s bekeken, maar wel tegelijkertijd zodat we ook direct konden overleggen met elkaar. Alle video’s hebben we de afgelopen twee dagen beoordeeld en voorzien van feedback, vervolgens is de selectie gemaakt.” In totaal zijn 59 paarden door naar het volgende selectiemoment.

Wanneer deze plaats vindt is nog niet bekend: “Het selectietraject zetten we nu on hold, totdat duidelijk is of en zo ja wanneer het WK Jonge Dressuurpaarden plaats gaat vinden. De paarden die nu zijn geselecteerd, vervolgen hopelijk op een later moment het selectietraject. Als bekend is wanneer het WK Jonge Dressuurpaarden zal plaatsvinden zullen we het vervolg van het selectietraject vormgeven, met daarin eventueel een extra instroom moment voor paarden die nog niet zijn geselecteerd.”

Bron: KWPN