Publiek heeft gestemd: GLOCK’s Johnson TN is ‘Horse of the Year 2019’

Publiek heeft gestemd: GLOCK’s Johnson TN is ‘Horse of the Year 2019’

Er is afgelopen maand veel gestemd in de Horse of the Year-verkiezing. Eerder in de tussenstand stond GLOCK’s Johnson TN al aan de leiding. Deze voorsprong heeft hij nog verder uitgebreid en daarmee is hij na de uiteindelijke telling Horse of the Year 2019! GLOCK’s Johnson TN wordt tijdens de KWPN Stallion Show in ’s Hertogenbosch gehuldigd op vrijdag 31 januari.

Met 3.831 publieksstemmen kreeg GLOCK’s Johnson TN ruimschoots de meeste stemmen. Vorig jaar was hij al aanwezig op de KWPN Stallion Show voor zijn prachtige sportieve afscheid. Dit jaar komt hij op vrijdag 31 januari terug voor zijn bekroning tot Horse of the Year 2019.


GLOCK’s Johnson TN heeft al een flink palmares, zo noteert hij: kampioen van de hengstenkeuring, winnaar van de hengstencompetitie, tweede in de Pavo Cup, vele Lichte Tour successen, winnaar van teambrons op de WEG in Caen, winnaar van Europees teamgoud en individueel brons in Aken en deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Al die jaren en al die successen onder Hans Peter Minderhoud. Inmiddels bewijst GLOCK’s Johnson TN ook zijn waarde in de fokkerij. Recent werd de WBFSH-stamboekranking bekend gemaakt en daarbij ook de Sire Ranking. Johnson staat op een prachtige tweede plaats dankzij de prestaties van zijn nakomelingen en bewijst hiermee opnieuw zijn verervingskracht. Zo doet zijn zoon Hexagon’s Double Dutch goede zaken door afgelopen jaar in oktober naar zijn eerste internationale Grand Prix-overwinning te lopen met Thamar Zweistra. Ook Meggle’s Boston schreef verschillende Grand Prix rubrieken op zijn naam, in november deed hij dit zowel in Oldenburg als in München met zijn ruiter Matthias Bouten.


De top drie in de verkiezing wordt aangevuld door Blue Hors Zack op, wederom, een tweede plaats met 1.323 publieksstemmen en Zaïre-E op de derde plaats met 1.227 stemmen. Tangelo van de Zuuthoeve volgt met 667 stemmen, dan Explosion W met 622 stemmen en Horse of the Year 2018, Verdi TN, met 451 stemmen.


bron: KWPN