Pavo Cup 2021 volgens nieuwe selectieformule

Pavo Cup 2021 volgens nieuwe selectieformule

Vorig jaar kon vanwege de maatregelen rondom het coronavirus de finale van de Pavo Cup helaas niet doorgaan. Dit jaar staat deze immer spannende competitie wederom op de hippische agenda, en strijden de vier-, vijf- en zesjarige dressuurbeloftes op zondag 15 augustus om de felbegeerde titel Pavo Cup-kampioen.

Op basis van een uitgebreide evaluatie met de deelnemers, regio’s en alle overige betrokkenen is er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Als eerste worden er vijf selectiewedstrijden georganiseerd, vier in Nederland (Noord, Oost/Midden, West en Zuid) en één in België. De exacte data en locaties worden zo spoedig mogelijk gecommuniceerd, en vinden plaats in de periode van zaterdag 17 juli t/m zaterdag 31 juli 2021. De selectiewedstrijden worden georganiseerd onder voor de jonge dressuurpaarden optimale omstandigheden, afhankelijk van de locatie worden deze wedstrijden losgekoppeld van de Centrale Keuringen. Om de uniformiteit in de beoordeling te maximaliseren wordt er gewerkt met één juryteam van drie juryleden voor de vierjarige dressuurpaarden en één juryteam van drie juryleden voor de vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Per selectiewedstrijd worden twee juryleden uit het vaste team opgesteld.

Plaatsing finale

Voorheen plaatsten de combinaties die 80 punten of meer hadden gehaald tijdens de selectiewedstrijd zich automatisch voor de halve finale, later aangevuld tot een vooraf vastgesteld aantal combinaties. Dit jaar wordt er gewerkt met een andere formule: na elke selectiewedstrijd komt er een aangepast tussenklassement. Na de vijfde - en dus laatste - selectiewedstrijd zal op basis van de behaalde scores (van hoog naar laag) het vooraf vastgestelde aantal combinaties geplaatst worden voor de halve finale die op donderdag 12 augustus in Ermelo plaats vindt.

bron: KWPN