Frank Hosmar haalt Olympisch brons: "Een beetje teleurgesteld ben ik wel"

Frank Hosmar haalt Olympisch brons: "Een beetje teleurgesteld ben ik wel"

Net als vijf jaar geleden was er vanmiddag de bronzen medaille voor ruiter Frank Hosmar en zijn ruin Alphaville N.O.P. bij de Paralympische Spelen in Tokio. In de individuele test in Grade V moest Hosmar net als in Rio de Janeiro Michelle George en Sophie Wells voor zich dulden. Al was de volgorde toen net andersom voor de amazones. “Een beetje teleurgesteld ben ik wel”, aldus Hosmar, die op meer had gehoopt.

“Een beetje teleurgesteld ben ik wel”, vertelt Hosmar na zijn proef. “Alphaville voelde zo goed aan en ik dacht van tevoren dit wordt mijn beste proef ooit. Maar paarden zijn geen machines. Misschien was hij vandaag niet zo gefocust op mij. Ik ga de video’s van mijn proef kijken om te zien wat er beter kan aanstaande maandag in de Kur. Er zaten wat kleine foutjes in, maar we hebben ook heel veel goede dingen laten zien. ”
Het resulteerde in een score van 73.405 procent. Daarmee kwam Hosmar direct achter zijn grote concurrente Michelle George uit België, die ruim 76% had behaald.
De Britse Sophie Wells, in Rio nog goed voor goud, behaalde met haar nog jonge in Nederland gefokte paard Don Cara .M precies één procent meer dan Hosmar en pakte daarmee het zilver.

Hoe was het voor Hosmar om een jaar langer te moeten wachten op de Spelen. “Vorig jaar was ik er al klaar voor. Dus ik ben blij dat we hier eindelijk kunnen rijden. Alphaville is fit en misschien kan hij nog wel naar Parijs over drie jaar. Maar ik heb ook nog andere paarden en wellicht neem ik die dan mee.”

bron: KNHS