Nog meer topruiters tekenen voor Jumping Amsterdam

Nog meer topruiters tekenen voor Jumping Amsterdam

Jumping Amsterdam ontvangt volgende week de wereldtop van de dressuur- en springruiters, die in de RAI strijden om belangrijke wereldbekerpunten op weg naar de finales in Las Vegas. Op zaterdagmiddag is de Kür op Muziek voor de dressuur het hoogtepunt. Zondagmiddag zit de RAI zeker vol met liefhebbers van de springsport voor de FEI Longines Wereldbeker. Maar Jumping Amsterdam is meer.

De ruiters van TeamNL krijgen concurrentie van onder andere de Duitse nummer 1 van de wereld en regerend wereldbekerkampioene Isabell Werth - meervoudig winnaar in de RAI. Ook haar landgenoten Helen Langehanenberg– momenteel nummer 3 -, Jessica von Bredow-Werndl – nummer 6 - en Sönke Rothenberger komen aan de start. De Britse multi-kampioene Charlotte Dujardin is zeker ook één van de favorieten voor de zege. Haar in het Brabantse Den Hout gevestigde landgenote Charlotte Fry is de rising-star van het moment en zal de nodige fans hebben in Amsterdam. De dressuurruiters rijden de Grand Prix op vrijdag en de Kür op Muziek op zaterdagmiddag.

Springen

Maikel van der Vleuten is na zijn overwinning in de World Cup van La Coruna de beste Nederlander in de tussenstand van de West-Europese League met goede vooruitzichten op deelname aan de finale in Las Vegas. Ook Marc Houtzager staat er goed voor. Beide komen in gezelschap van Harrie Smolders, Willem Greve, Bart Bles, Jeroen Dubbeldam, Leopold van Asten en Doron Kuipers zondagmiddag aan start in de Longines FEI Jumping World Cup™ presented by RAI Amsterdam, het hoofdnummer van Jumping Amsterdam 2020. Zaterdagavond in de Grote Prijs van Amsterdam komen ook Jur Vrieling, Eric van der Vleuten, Gerco Schröder en voormalig winnaar Frank Schuttert aan start. Een ijzersterke Nederlandse delegatie waarmee bondscoach Rob Ehrens werkt richting de Olympische Spelen van Tokio. Dankzij een ijzersterk internationaal deelnemersveld wordt snel duidelijk waar de ruiters van TeamNL staan. Steve Guerdat, leider in het wereldbekerklassement en nummer 2 van de wereldranglijst, komt naar Amsterdam, net als de Belgische topruiters met onder andere Pieter Devos, de huidige nummer 6 van de wereld. Vanuit Duitsland zien we de nummer 3 van de wereld Daniel Deusser en Marcus Ehning.