Monique Peutz: 'De sfeer in het Nederlandse kamp zit enorm goed..."

Monique Peutz: 'De sfeer in het Nederlandse kamp zit enorm goed..."

De Nederlandse Junioren en Young Riders hebben individueel geen medailles weten te bemachtigen op het EK in Hartpury. Juniore Jill Bogers en Young Rider Robin Heiden hadden met twee individuele vijfde plaatsen het beste Nederlandse resultaat

Bondscoach Monique Peutz toont zich verheugd met de twee vijfde plekken. “Natuurlijk gaan we voor het hoogst haalbare en een podiumplek is altijd mooi, maar ik denk dat we tevreden mogen zijn met deze prestaties. Ik ben tevreden over mijn ruiters en zeker ook heel blij met de sfeer in het Nederlandse kamp. Ze leven allemaal mee met elkaar en staan bij elkaar te juichen. Een heel fijn kampioenschap, als je het mij vraagt.”

Over Lennox U.S.

“Een jong paard, maar wel een combinatie met veel potentie”, meent Peutz. “Het ene jurylid zag deze combinatie op het podium, een ander niet, maar alle juryleden zijn heel positief over Jill en haar hengst. Het is allemaal heel dichtbij voor dit duo. Lennox U.S. heeft veel plezier in zijn werk en het werk gaat hem ook heel gemakkelijk af. Hij is het hele kampioenschap al topfit.”

bron: KNHS - F. © Jan Peutz