Monique Peutz: "Daphne Van Peperstraten doet het toch maar weer..."

Monique Peutz: "Daphne Van Peperstraten doet het toch maar weer..."

Afgelopen weekend weerklonk het Wilhelmus tot drie maal dankzij de Nederlandse amazone, Daphne Van Peperstraten.  Bondscoach Monique Peutz van de Junioren, Young Riders en U-25 keerde tevreden terug uit Exloo

“Het was een fantastische wedstrijd, heel goed georganiseerd en alles lag er perfect bij. Ook de prijzen en het prijzengeld was heel goed voor elkaar. Alles was optimaal, zodat iedereen zo goed mogelijk kon presteren.”


“Het is voor Daphne haar eerste jaar bij de Young Riders. Dat is best weer een ander niveau, maar ze doet het toch maar weer”, prijst Peutz het rijden van de nummer 2 van het NK. “Er ligt veel druk op Daphne, maar ze gaat daar heel goed mee om. Ze reed de landenproef met 75 procent met een hele overtuigende galoptoer. Dat is gewoon super.” Esmee Donkers die het NK in Ermelo moest missen vanwege een klein wondje bij haar paard kwam in Exloo ook ijzersterk voor de dag. “Ik had met haar afgesproken dat ze het NK mocht overslaan, nadat ze in Nieuw en Sint Joosland drie proeven had gewonnen. Het was belangrijk dat haar paard zo snel mogelijk weer fit zou zijn”, legt Peutz uit.

bron: KNHS