Marten Luiten met kop en schouder bovenuit de concurrentie

Marten Luiten met kop en schouder bovenuit de concurrentie

Er was een grote belangstelling op de Subtopwedstrijd Tolbert. Afgelopen zaterdag werden er de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup en KNHS-Felix Hippisch  Cup verreden. 

Oorspronkelijk stonden de finales van de dressuurcompetities voor de jeugd gepland op 8 juni bij De Kroo in Nieuw en St. Joosland. Door de weersomstandigheden werd toen besloten geen risico te nemen en de wedstrijd af te gelasten. Dit weekend konden bij de HJC Manege in Tolbert de finales alsnog verreden worden. Overdag reden de ruiters hun eerste proef, in de avonduren reden de besten een kür.


Monique Peutz, bondscoach van de Junioren en Young Riders, is heel enthousiast over de wedstrijd. ,,In alle drie de finales hadden we een ervaren kopgroep die sterk reed en liet zien steeds weer progressie te maken. De competitie biedt het hele seizoen mooie wedstrijden op super locaties. Niet alleen voor de top is de competitie zeer waardevol, ook voor de groep ruiters die daar nog niet bij hoort is de competitie zeer leerzaam.”


Met twee afgetekende overwinningen ging de zege bij de Junioren naar favoriet Marten Luiten. Luiten rijgt dit jaar de zeges met zijn Fynona aan elkaar. Op plaats twee en drie kwamen Micky Schelstraete en Sanne van der Pols.


Bij de Young Riders werd de eerste proef gewonnen door KNHS Talententeamlid Thalia Rockx met haar Gerda Nova de la Fazenda. In de kür reed zij wederom een sterke proef, maar ontstond er bij haar relatief onervaren paard toch wat spanning. Daar maakte Daphne van Peperstraten met haar zeer ervaren Greenpoint’s Cupido dankbaar gebruik van. Met een topproef scoorde de combinatie maar liefst 78.875%.


In de finale van de KNHS-Felix Hippisch Cup, de dressuurcompetitie voor de beste ponycombinaties van Nederland, ging de overwinning afgetekend naar Evi van Rooij.


KNHS