Marten Luiten en Lara van Nek winnen in Tolbert

Marten Luiten en Lara van Nek winnen in Tolbert

De tweede  wedstrijd van de KNHS Greenpoit Cup voor junioren en young riders was op zaterdag de hoofdactiviteit in Tolbert. Bij de Young Riders wist Marten Luiten de concurrentie opnieuw achter zich te houden met Fynona. Bij de junioren reed Lara van Nek met Fariska naar de hoogste score.

De uitschieter van de dag was Marten Luiten die met ruim 74% de eindzege haalde bij de Young Riders. Het paar liet heel wat harmonie zien in hun proef. Op het podium volgde Kimberly Pap die heel wat expressie liet ziet maar ook wat spanning met Vloet Vinctory. Zoe Kuintjes vervolledigde de top drie met 69%.


Over de Junioren vertelt Berends “Bij de Junioren lag de uitslag zeer dicht bij elkaar. De ruiters in de kopgroep waren zeker aan elkaar gewaagd. Lara van Nek reed net iets constanter waardoor zij eerste werd met 68,18%. Maar ook Pem Verbeek en Micky Schelstraete lieten zeer solide nette proeven zien met scores ruim in de 67%. Verschillende combinaties in deze rubriek hadden helaas wel wat last van spanning. Sommige paarden waren erg onder indruk van de accommodatie wat ten koste ging van de punten.”


bron: KNHS