Marten Luiten bovenaan bij de Young Riders, Isabella Karajkovic aan de leiding bij de Children tijdens het eerste onderdeel van het NK

Marten Luiten bovenaan bij de Young Riders, Isabella Karajkovic aan de leiding bij de Children tijdens het eerste onderdeel van het NK

Het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo vormt deze week het decor voor het Nederlands Kampioenschap dressuur voor de jeugd. Zowel de Young Riders als de Children hebben ondertussen hun eerste onderdeel verreden. Marten Luiten won de reeks voor Young Riders, Isabella Karajkovic ging bij de Children met de overwinning aan de haal.

NK Young Riders - eerste onderdeel 

Marten Luiten kon op de KWPN-ruin Killer (v. George Klooney) rekenen om de mooie score van 71,471% bij elkaar te lopen. Daarmee kon het duo de proef winnen. Robin Heiden en Gasmonkey (. Tuschinksi) scoorden maar een heel klein beetje lager. Met 71,128% eindigden ze op de tweede plaats. De top drie werd vervolledigd door Shanna Baars en Farzana G (v. Ashanti G). 

Evi Van Rooij zagen we met Edea (v. Glock's Johnson TN) terug op de vierde plaats. De vijfde plaats was voor Manon van Gils. Zij zat in het zadel van Gino (v. Oscar). 


NK Children - eerste onderdeel 

Bij de Children kon Isabella Karajkovic het eerste deel van het NK winnen. Met haar Wert's Snowflake (v. Casino Royale K WE) scoorde ze maar liefst 77,150% en die score kon niemand verbeteren. Sophie van Norel en Itrina (v. Glock's Dream Boy N.O.P.) scoorden eveneens hoog. Met 76,650% eindigden ze op de tweede plaats. Robin Dicker eindigde met Helena (v. Don Tango B) op de derde plaats. 

Voor Sophie Evers en Beaumonde (v. United) was er een vierde plaats. Hansje Boudewijn sloot met Bo (v. Florett As) de top vijf af. 


Klik hier voor alle uitslagen.