Madeleine Witte-Vrees beste Nederlandse in de wereldranglijst

Madeleine Witte-Vrees beste Nederlandse in de wereldranglijst
Het jaar start met weinig verrassing in de dressuur ranking. De volledige top zes blijft na de december maand ongewijzigd. Isabell Werth en Weihegold OLD blijven aan kop van de ranking. Hoewel de combinatie in december nergens aan de start verscheen bleef aan de leiding.

Sönke Rothenberger en Cosmo 59 volgen op de tweede plaats voor Werth met Emilio 107. Ook Laura Graves (Verdades), Cathrine Dufour (Atterupgaards Cassidy) en Werth met Don Johnson FRH blijven hun respectievelijke vierde, vijfde en zesde plaats behouden.

Dorothee Schneider rijdt één plekje voorwaarts naar de zevende plaats. In het zadel van Sammy Davis Jr. verzamelde Schneider de nodige punten met een overwinning in Salzburg. Ook Patrik Kittel wist enkele plaatsen vooruit te gaan. De Zweed ruilt zijn 12de plaats in voor de achtste stek. Kittel regeerde tijdens zijn eigen Dressage Masters in Stockholm in het begin van december 2017.

Helen Langehanenberg (Damsey FRH) en Therese Nilshagen (Dante Weltino OLD) vervolledigden de top tien.

Madeleine Witte-Vrees (Cennin) rijdt Edward Gal voorbij en is de nieuwe beste Nederlandse in de ranking. Met haar 16de plaats gaat ze nipt voor op Edward Gal  (Glock's Voice) die de 18de plaats inneemt.

Verder halen ook Adelinde Cornelissen (Aqiedo) (34), Patrick Van der Meer (Zippo) (41) en Diederik van Silfhout (Four Seasons 19) (49) de nieuwe top vijftig.

Klik hier voor de ranking