Kirsten Brouwer, Dinja van Liere en Franka Loos naar WK-finale vijfjarigen

Kirsten Brouwer, Dinja van Liere en Franka Loos naar WK-finale vijfjarigen

Kirsten Brouwer, Dinja van Liere en Franka Loos hebben zich op de eerste dag van het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo geplaatst voor de finale van de vijfjarige dressuurpaarden op zaterdag. Met My Precious werd Brouwer vierde in de kwalificatie. Van Liere en Loos reden de hengsten Mauro Turfhorst en Racoon naar dezelfde score van 8.58 die goed was voor de negende plaats.

Kirsten Brouwer reed de Ferguson-dochter My Preciuos naar een fraaie score van 8.7 gemiddeld met een 9,5 voor de draf en een 9 voor de stap van de sierlijke vosmerrie. Dat leverde de vierde plaats op in een veld van 44 vijfjarige dressuurpaarden die een gooi doen naar de WK titel in het fraaie stadion op het Nationaal Hippisch Centrum.

De concurrentie uit Duitsland en Denemarken is ijzersterk dit jaar. Maar dat deerde Dinja van Liere met de KWPN-dekhengst Mauro Turfhorst (Zonik x Negro) niet om op een goede negende plaats te eindigen. De zwarte hengst kreeg voor zijn draf een 9,2 en voor de galop een 8,8. Het gemiddelde kwam uit op 8.58.

Dat was ook het resultaat voor Franka Loos en de BWP-hengst Racoon (Hero x De Niro). Ook dit talent ontving een 9,2 voor zijn draf en een 8,7 voor zijn galop.

Daarmee zijn deze drie Nederlandse amazones zeker van een finaleplaats. De beste twaalf uit deze eerste kwalificatie zijn rechtstreeks geplaatst. De overige deelnemers kunnen morgen via de kleine finale middels een plaats bij de beste drie alsnog een finaleplaats afdwingen.

Nieuw op het evenement was de rubriek voor vierjarige dressuurpaarden, maar is geen WK rubriek. Judith Ribbels reed haar eigen Nanny Mc Phee (v.Vitalis) naar de tweede plaats. Zaterdag rijdt Judith haar moeder Fun Fun EB (v.Sorento) in de Grand Prix van het CDI3* in Ermelo.
Bart Veeze zorgde voor een mooi Nederlandse resultaat door met Nero (Ferguson x Totilas) als derde te eindigen.


bron: KNHS