Jas Haak Zeeuws fokker van het Jaar

Jas Haak Zeeuws fokker van het Jaar
Op de Zeeuwse Centrale Keuring werd Jas Haak afgelopen zaterdag uitgeroepen tot fokker van het jaar 2018. Haas zijn bekendste fokproduct, Rousseau (v. Ferro) werd afgelopen Hengstenkeuring nog preferent verklaard.

“Als ik ooit een goedgekeurde hengst fok dan is deze het”, zei Jas tegen zijn dochter Carla toen Rousseau geboren was en zo geschiedde. Rousseau werd verkocht op de Veulenveiling Prinsjesdag aan de heer Jan Lamers en wijlen Adriaan van der Goor.

Als vijfjarige gooide Rousseau hoge ogen op het WK Jonge dressuurpaarden in Verden waar hij een zilveren medaille omgehangen kreeg. In datzelfde jaar schitterde Rousseau weer in de PAVO Cup. Rousseau is tot Grand Prix niveau afgericht, maar de sport blijft vanaf dat moment buiten beschouwing.

Haak fokte verder uit dezelfde moederlijn als Rousseau ook nog Nirvana (v. Jazz) en Picobello (v. Ferro) die actief zijn op een hoog niveau. Verder ziet Haas ook andere fokproducten terug in de (top)sport zoals, Tresor T (Weltmeyer), Golden Girl (Uphill) en Zapatero.