Isabell Werth kondigt pensioen Don Johnson aan

Isabell Werth kondigt pensioen Don Johnson aan
De Duitse dressuuramazone Isabell Werth heeft het pensioen van haar zeventienjarige Hanoverraanse ruin Don Johnson aangekondigd. Dat deed ze op CDI Mannheim vorig weekend. De zoon van Don Frederico startte zijn carrière onder Matthias Klatt in 2005 en maakte zijn debuut onder Werth op L-niveau in 2008. In 2009 begon hij aan de Small Tour.

Het internationale debuut van het duo was tijdens de Small Tour op CDI Lingen, gevolgd door Fritzens en Aken. In 2010 was Don Johnson voor het eerst te zien in een nationale Grand Prix, twee maanden later tijdens zijn eerste CDI Grand Prix in München.

Ondanks het feit dat Don Johnson steeds erg goed presteerde, won hij onder Werth nooit een individuele medaille. Hij maakte wel deel uit van het Duitse team dat zilver haalde op het EK van 2013 en team brons op het EK van Aken in 2015. Ze werden ook vijfde op de Wereldbekerfinale in Gothenburg in 2013.

Begin deze maand greep Don Johnson nog de overwinning in de GP van Mannheim.

"Don Johnson zal nog twee of drie grotere wedstrijden lopen, en dan mag hij thuis samen met Satchmo van zijn pensioen genieten," zei Werth tegen Eurodressage.