Hof Den Bosch ziet Avinal toch als eigenaar Zygrande

Hof Den Bosch ziet Avinal toch als eigenaar Zygrande
In het hoger beroep dat de Turks-Nederlandse dressuuramazone Ceylan Avinal had aangespannen tegen de voormalig vriend van haar moeder, Theo Verboort, is door het Hof beslist dat Verboort onvoldoende heeft kunnen aantonen dat Krack C-zoon Zygrande le Coupied sinds 2009 voortdurend in zijn eigendom is geweest.

Toen in 2016 Theo Verboort aanspraak wilde maken op het paard Zygranda, omwille van zijn persoonlijk faillissement, vluchtte Avinal plotseling naar Turkije met het paard. Volgens Avinal was het paard namelijk een verjaardagsgeschenk van Verboort aan haar geweest en dus haar eigendom. Verboort zach dit echter ander, en eiste het toen Grand Prix-paard op.

Na uitspraak in kortgeding werd het paard aan Verboort toegewezen. De amazone ging in hoger beroep op de uitspraak.Het Hof in Den Bosch heeft nu zijn uitspraak geveld.

Verboort had het paard namelijk aan Avinal geleverd en het uitgangspunt in de rechtspraak is dat "degene die een goed houdt, vermoed wordt dit goed voor zichzelf te houden en bezitter daarvan te zijn" en dat de bezitter daarmee vermoedelijk ook de rechthebbende is. 

Indien Verboort alsnog aanspraak wil maken op de nu 15-jarige Crack-zoon, zal hij met legitieme eigendomspapieren moeten afkomen.