HC Kronenberg: Gelderse hengst Mexpression aan kop

HC Kronenberg: Gelderse hengst Mexpression aan kop

De eerste rubriek van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2021/2022 zit erop! Drie Gelderse hengsten trapten af in Kronenberg. Mandienio WL (v.Glamourdale), Mexpression (v.Expression) en Markant BK (v.Wilson) gingen met elkaar de strijd aan.

Voorzitter van de jury Marloes van der Velden vertelt “We hebben drie hele fijne proeven van de Gelderse hengsten gezien. Het zijn drie hele bewerkbare paarden die met veel kracht lopen en zich onverstoorbaar lieten rijden.”

Mandienio WL

Mandienio WL (uit Widieni keur sport-dres van Parcival) liet als eerste en enige een aangespannen verrichting zien. De Glamourdale-zoon, gefokt door K. en J.J. Pestman uit Winsum, liet een nette verrichting zien voor de wagen. Hij werd gereden door geregistreerde Alfons Engbers. “We hebben genoten als jury. Als we de hele proef bekijken blinkt hij uit in bewegingsvorm. Hij heeft heel veel zuiverheid in de beweging en de galop is zijn sterkste onderdeel op dit moment. Hij laat zich zeer goed presenteren en is zeer gehoorzaam. In de rijdbaarheid moet hij nog iets ontwikkeling maken, maar hij heeft een grote bereidheid tot werken”, vertelde jurylid Etiënne Raeven na afloop. Zowel de galop als de functionaliteit van het exterieur werden gewaardeerd met een 9. De totaalscore kwam hiermee uit op 83 punten.

Mexpression

De Expression-zoon Mexpression (uit Colinda ster PROK van Koss) liet een zeer goede verrichting zien. De hengst is gefokt door H.A. Bruil uit Terborg en geregistreerd bij B. Verwaijen uit Eerbeek en J.D. Jonker uit Apeldoorn. Hij werd voorgesteld door Dennis Ausma. “Wij vonden dat hij keurig werd voorgesteld. Hij ging met veel zelfhouding, kracht en souplesse door de baan. Hij vertoonde fijne verruimingen en kwam heel mooi terug op het achterbeen. In de draf mist hij af en toe nog wat aansluiting van achter naar voor. De stap is goed in het ritme met veel schoudervrijheid. Ook in de galop liet hij zijn vermogen tot schakelen goed zien”, vertelde jurylid Janine van Twist na afloop. De hengst kreeg een 9 voor de stap, galop, harmonie en algemene indruk wat een eindtotaal maakt van 89 punten.

Markant BK

Markant BK (uit Wiezelma ster pref van Sirius) liet zich goed rijden door de ruiter Jean-René Luijmes. De Wilson-zoon is gefokt door L.W.M. Kollenburg uit Best en staat geregistreerd bij B. Verwaijen uit Eerbeek. “Ook Markant BK werd goed voorgesteld. De stap is mooi ruim en zuiver waarbij hij de hand goed volgt. Ook in de draf zien we een goed ritme en toont hij heel veel kracht. De verruimingen kunnen nog wat vloeiender zijn. De galop valt op door de sprong en de souplesse”, vertelde jurylid Janine van Twist na afloop. De Gelderse hengst kreeg 8,5’en voor de stap en de galop wat een eindtotaal maakt van 81 punten.