Halve Finalisten KNHS Zitcompetitie bekend

Halve Finalisten KNHS Zitcompetitie bekend

Op zondag 8 september vormden Manege Thielen in Tilburg en HC De Delft in Assendelft het decor voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie. Alleen de ruiters met de beste houding en zit ontvingen een startbewijs voor de beslissende finalestrijd op Horse Event.

Met veel enthousiasme en gezonde spanning reden de kwartfinalisten afgelopen weekend hun proef op een aangewezen manegepaard waar ze nog niet eerder op hadden gereden. De jury lette hierbij nauwlettend op hun balans, houding, beenligging, handhouding en natuurlijk op een onafhankelijke zit. In vier verschillende categorieën werd door de manegeruiters gestreden om de hoogste punten met als inzet een startbewijs voor de finales op Horse Event. De blijdschap was dan ook groot bij de gelukkige winnaars.

In Tilburg waren de hoogste punten van de dag voor Lisa Knops van Manege Oostmoer. Een knappe prestatie van de amazone die in categorie vier maar liefst ruim 131 punten bij elkaar reed. In Assendelft ging de eer van de hoogste dagscore naar Darian Zwart van RSC Schimmelkroft. Hij ontving voor zijn proef in categorie 3 een totaal van 126,25 punten voor zijn nette houding en zit. Deze twee toppers zien we naast nog een select groepje geselecteerde ruiters uiteraard terug in de halve finale.

Kijk hier voor meer informatie 

bron: KNHS