Giovanni gaat op herhaling in Anemone Horse Trucks hengstencompetitie

Giovanni gaat op herhaling in Anemone Horse Trucks hengstencompetitie
Nadat Giovanni met Franka Loos in Ermelo de eerste zege veilig stelde, volgde er zojuist in Zuidbroek een tweede overwinning in de klasse Z van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie dressuur.

Met een puntentotaal van 82 bleef Giovanni (Chippendale uit Zarava elite IBOP-drs sport-dres van Scandic, fokker Cees van Etten) met Franka Loos één punt voor op zijn naaste concurrent: Gunner KS (Belissimo M uit Ronnevanck ster pref prest sport-dres van Vincent, fokker Arthurt Kleijwegt) onder Dana van Lierop. “Giovanni beweegt met veel kracht en macht, waarbij hij soms nog iets mooier over de rug mag blijven lopen. Hij stapt zuiver en voldoende ruim, zijn draf kenmerkt zich door veel afdruk en beentechniek. Ook in galop heeft hij veel sprong en activiteit, en daarbij toonde hij al gemakkelijke wissels. Voor zijn aanleg hebben we hem een 8,5 kunnen geven”, lichtte juryvoorzitter Monique Peutz toe, die de hengsten in de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie in Zuidbroek samen met Gert van den Hoorn beoordeeld.

Gunner KS tweede
Met 81 punten werd de winnaar van de wedstrijd in Kronenberg, nu tweede. “Gunner KS vormt een mooie, harmonieuze combinatie met Dana. In galop had hij een kleine storing, en daarin beweegt hij net als in de draf met een heel mooi gebruik van het voorbeen. Vanuit het achterbeen mag hij nog iets meer activiteit en gedragenheid ontwikkelen, maar het was een mooie proef en hij laat zien over talent te beschikken.”