Emmelie Scholtens: " Ik weet nu waar ik de komende weken aan moet werken."

Emmelie Scholtens: " Ik weet nu waar ik de komende weken aan moet werken."

Het Nederlandse dressuurteam heeft de FEI Nations Cup of the Netherlands in Geesteren gewonnen. Een mooie zege op weg naar de Europese Kampioenschappen in augustus in Rotterdam.  “Ik ben hier heel blij mee”, lacht de winnende bondscoach Alex van Silfhout.

We timmeren internationaal weer aan de weg. Ik kijk met vertrouwen naar richting het EK”, laat bondscoach Van Silfhout weten. “We winnen van de Zweden. Die hebben een stel hele goede paarden, paarden met heel veel vermogen. We hebben hier een heel sterk team neergezet en wat me nog meer tevreden stemt is, dat er nog rek ik zit. We moeten een goede planning maken naar Aken en het EK. Internationaal beginnen we weer goed aan de weg te timmeren. Ik kijk met veel vertrouwen naar het EK in Rotterdam.”

Anne Meulendijks werd met MDH Avanti N.O.P. derde in de Kür op Muziek en zesde in de Grand Prix. “Ik ben heel blij. Ik dacht dat ik als vierde man voor het team hier zou rijden, maar in beide proeven telt mijn plaatsing mee voor het team. Ik denk nu echt dat het EK heel dichtbij komt.”


Emmelie Scholtens is tevreden over haar eerste Grand Prix Special die ze met Desperado heeft gereden. “Dat ik ondanks de fout in lijn met de galopwissels om de twee passen toch op een percentage van ruim 76 procent uit komt is heel mooi. Ik weet nu waar ik de komende weken aan moet werken.” Voor Scholtens, die voorafgaand aan Geesteren nog de keuze had tussen Apache en Desperado met het oog op het EK, heeft de Landenwedstrijd wel wat duidelijkheid gebracht. Ik kies voor Desperado, maar dat moet nog wel even in overleg met de bondscoach”, lacht ze.

bron: KNHS