Edward Gal mikt op twee jonge talenten voor Tokio

Edward Gal mikt op twee jonge talenten voor Tokio

Voor de Nederlandse dressuurruiter Edward Gal, kwam het uitstel van de Olympische Spelen eigenlijk goed uit. Hij krijgt namelijk op die manier de kans om zijn jonge talenten hiervoor klaar te stomen. 

Zijn toppaard Zonik is natuurlijk nog lang niet afgeschreven en maakt zeker nog kans om met Gal naar Tokio af te zakken. Toch lijkt de Nederlander zich meer en meer te focussen op zijn jonge talenten: de 9-jarige Toto Jr (v. Totilas) en de 8-jarige Oldenburger Total US (f. Totilas). Zo nam hij Toto Jr afgelopen week mee naar een training voor het Nederlandse A-kader dressuur. 

Achteraf vertelde hij het volgende: "Het was voor Toto de eerste keer op de baan sinds hij als dekhengst werd goedgekeurd. Hij was soms nog wat afgeleid maar hij deed zijn best en ik ben dan ook enorm tevreden. Voor mij is het op zich geen slechte zaak dat de Spelen afgelast werden. Zonik kan natuurlijk nog makkelijk een jaartje mee maar Total en Toto maken dan natuurlijk ook kans. Ik verwacht dat Total erg goed zal worden en een jaartje extra ervaring op de teller kan natuurlijk enkel in zijn voordeel spelen". 

Bron: Eurodressage