Edward Gal en Glock's Zonik N.O.P. verbreken eigen PR in Grand Prix Special, tegen Isabell Werth en Bella Rose is niemand opgewassen

Edward Gal en Glock's Zonik N.O.P. verbreken eigen PR in Grand Prix Special, tegen Isabell Werth en Bella Rose is niemand opgewassen

Alle ogen waren vanavond gericht op het magische duo Edward Gal en Glock's Zonik N.O.P (Blue Hors Zack). Gisteren in de Grand Prix behaalde de combinatie een vierde plaats, vandaag was er hoop op een medaille. Het tweetal kwam direct na een ijzersterke proef van Isabel Werth en haar super getalanteerde Bella Rose (Bellissimo) in de ring, die met een score van 86.520% naar het goud reden. 

Over Gal werden de juryleden het niet helemaal eens, ondanks dat de piaffe wat haperingen vertoonde en de scores na de galoptour wat inzakten, liet Zonik ook enkele kippenvel momenten zien. Het mocht echter niet baten met een score van 77.994% eindigen ze op een achtste plaats. Het Nederlandse jurylid Mariette Sanders van Gansewinkel gaf de combinatie een percentage van 78.830%. Helaas was de Deense Susanne Baarup zeer streng met een score van 76.064%. Het is wel genoeg om het duo zaterdag in de kür nog een keer terug te zien. Voor Gal en Zonik staat er echter opnieuw een persoonlijk record achter hun naam. 



Maar wat een proef van Isabell Werth en haar vijftienjarige Bella Rose. Met een bijna unaniem resultaat eindigde de combinatie op het goud. Werth zelf kan haar emoties niet de baas, "het is een f*cking goede dag!" Zo begint Werth aan haar interview. "Natuurlijk mag ik dat niet zeggen, maar ik ben zo ontzettend blij. Wat een fantastisch paard is dit toch, mijn avond kan echt niet meer stuk!"

Toch deed landgenote Dorothee Schneider bijna niet voor de combinatie onder. Met haar Showtime FRH (Sandro Hit) weten ze een score van 85.456% binnen te halen en grijpen zo het zilver. De Deense Cathrine Dufour en Atterupgaards Cassidy (Caprimond) grijpen met een score van 81.337% het brons. 

Jessica von Bredow-Werndl verliet met TSF Dalera BB (Easy Game) in de Grand Prix nog huilend het veld nadat de merrie meste tijdens de proef. Ook vanavond komt het allemaal niet helemaal van de grond maar wordt er toch een fantastische 78.541% neergezet wat hen een vierde plaats opleverde. De Ierse Judy Reynolds en de hengst Vancouver K zien we dan met 78.252% op de vijfde plaats. 

Niet alleen Edward Gal zien we nog terug voor de kür, zijn partner Hans Peter Minderhoud en de stoere Glock's Deam Boy N.O.P. (Vivaldi) zitten er ook bij. Met 75.517% eindigde de combinatie vanavond op de dertiende plaats. 

Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. (United) behaalden met 73.663% een 18e plaats. Emmelie Scholtens had echter wat problemen met Fidertraum (Fidertanz) en kreeg een matige score van 67,644%. 


Resultaten