Dwangsommen voor Avinal bij niet terugbrengen Zygrande le Coupied

Dwangsommen voor Avinal bij niet terugbrengen Zygrande le Coupied

Opniew zijn er nieuwe ontwikkelingen in de zaak rondom het Grand Prix paard Zygrande le Coupied. Na het verdwijnen van amazone Ceylin Avinal, die vermoedelijk het paard elders verborgen houdt, volgde er vandaag een nieuw vonnis in de rechtbank.


De beslaglegging had een termijn van 14 dagen, die verloopt op vrijdag 16 september.


Echter heeft de rechtbank vandaag alle vorderingen tegen Avinal afgewezen. "Alle eisen die zijn gesteld door Verboort komen daardoor te vervallen. Avinal zal echter wel het paard moeten afleveren bij Verboort voor aankomende vrijdag", vertelt advocaat Stephan Wensing. Avinal krijgt een dwangsom opgelegt van €10.000,- voor elke dag dat het paard niet is teruggebracht. Dit met een maximum van €250.000,-.


De advocaat van Verboort, Mr Danny Nomen, noemt de dwangsommen volkomen terecht. "Moge het verhaal duidelijk zijn. Op 31 augustus sprak de rechter uit dat het paard moest worden teruggegeven aan mijn cliënt, dhr. Verboort, ditzelfde vonnis is nu verzwaard met zware dwangsommen", aldus Nomen.


Faillisement


Uit nieuwe stukken blijkft dat Verboort in 2013 falliet werd verklaard. Hierdoor zit hij in de schuldsanering. Echter heeft Verboort verzuimd om aan te tonen dat hij een Grand Prix paard met een aanzienlijk prijskaartje in zijn bezit heeft. Hierdoor zullen de bewindvoerder en ook de rechter-commissaris zich gaan verdiepen in deze zaak. "Hoe kan het mogelijk zijn dat iemand met schulden een proces, met alle kosten van dien kan aanspannen", vraagt Mr. Huisman-Stibbe zich af. Hierop reageert de advocaat van dhr. Verboort als volgt, "De berichten over deze schuldsanering zijn klinkklare onzin. Mijn cliënt is de procedure in overleg met de bewindvoerder en met toestemming van de rechter-commessaris gestart. Beiden waren op de hoogte van het bestaan van het paard. Ik zie deze aantijging dan ook als een nieuwe wanshoopspoging van mevrouw Avinal om onder het proces uit te komen", aldus Nomen.


De rechter-commissaris is nu degene die de knoop moet gaan doorhakken wat er met Zygrande zal gaan gebeuren. Daarbij kan het paard zowel in handen van Avinal belanden als in handen van de schuldeisers.