Dressuur kwalificatie format Parijs 2024 bijna identiek aan dat van Tokio 2020

Dressuur kwalificatie format Parijs 2024 bijna identiek aan dat van Tokio 2020

De dressuur op de Olympische Spelen van Parijs in 2024 zal een format hebben dat bijna identiek is aan dat van Tokio 2020. Deze zal bestaan uit 15 teams van drie ruiters en paarden en 15 individuele plaatsen voor een totaal van 60 combinaties. Het voorstel komt van de Internationale Ruitersportfederatie en zal op 17 november al dan niet worden goedgekeurd tijdens de Algemene Vergadering. 

Duitsland is het enige land dat tot nu toe officieel heeft voorgesteld om het aantal teams te verminderen tot 12 met vier combinaties, één dropscore zodat een land niet wordt uitgeschakeld als een paard of ruiter zich terugtrekt.

Op de Spelen van Tokio stonden in totaal 59 combinaties op de startlijst voor de Grand Prix, maar één van de 15 landen verloor zijn teamplek toen een paard om gezondheidsredenen moest afhaken. De beste acht landen in de Grand Prix gingen door naar de Special om de teammedailles te bepalen - Duitsland won goud, de Verenigde Staten zilver en Groot-Brittannië brons.

Specifieke minimale kwalificatiescores, het wedstrijdformaat en andere details zullen in de loop van volgend jaar worden uitgewerkt.

Bron: Dressage news