Dinja van Liere: "Van tevoren was ik bang dat ik achter op mijn muziek zou rijden."

Dinja van Liere: "Van tevoren was ik bang dat ik achter op mijn muziek zou rijden."

Dinja van Liere heeft tijdens het wereldkampioenschap dressuur ook in de kür op muziek een individuele bronzen medaille weten te bemachtigen. Met de KWPN-hengst Hermès (v.Easy Game) reed de amazone uit Uden naar 86,90% en dat was goed voor de derde positie.

Van Liere reed haar nieuwe kür en daar nam ze naar eigen zeggen best wel een risico mee. “Ik wist vooraf niet helemaal wat ik kon verwachten, maar Hermès was van begin tot eind ontspannen en gefocust. Van tevoren dacht ik dat het met een foutloze kür weer zou moeten kunnen lukken, maar het is wel een moeilijke kür. Het publiek was ook heel enthousiast, daarom hoopte ik dat Hermès relaxed zou blijven, want is het een moeilijke omgeving voor de paarden.”

Improviseren
“In deze kür komt alles best snel achter elkaar. Van tevoren was ik bang dat ik achter op mijn muziek zou rijden. Op een gegeven moment merkte ik dat ik iets voor liep. Dat is voor mij fijn, want dan kon ik even ontspannen en een langere lijn rijden. Even terugschakelen en improviseren. Het ging echt heel goed. Ik weet dat Hermès spanning kan hebben, dus qua volume ben ik tijdens de soundcheck op safe gegaan. Ik wilde dat hij ontspannen bleef.”


bron: KNHS.nl