Dinja van Liere op zes met bijna 75% in Zweedse 5* Grand Prix

Dinja van Liere op zes met bijna 75% in Zweedse 5* Grand Prix

Dinja van Liere reisde op invitatie naar het Zweedse Stockholm om er deel te nemen aan de Lövsta Top 10 Dressage-test. Normaal gesproken had ze daar met Hermès (v. Easy Game) de ring moeten betreden, maar de hengst bleek in Lyon niet meer in topvorm te zijn en werd dus vervangen door Hartsuijker (v. Johnson). 

Dinja en de jonge Hartsuijker mochten de spits afbijten van de Grand Prix. De vos liep een prima proef die met 74,89% beloond werd en een zesde plaats. 

Maar het was Jessica von Bredow-Werndl die de overwinning op naam zette. Haar Kür met TSF Dalera BB (v. Easy Game) eindigde met een overweldigende score van 83,07%. Met 4,5% verschil eindigde Isabell Werth op twee met een score van 78,57% voor haar en DSP Quantaz (v. Quaterback). Benjamin Werndl mocht het podium volmaken en reed zelfs naar een persoonlijk record. Op Famoso OLD (v. Farewell III) kreeg de Duitser 78,53% gescoord. 

Op vier kwam Carina Cassøe Krüth die ook naar een nieuw record reed en 78,09% kreeg met Heiline's Danciera (v. Fürstenball). Patrik Kittel werd vijfde met Touchdown (v. Quaterback) na een score van 77,89% gekregen te hebben.

Bekijk de uitslag hier