Derde plaats voor Nederlandse dressuurruiters in CDIO5* Nations Cup van Falsterbo

Derde plaats voor Nederlandse dressuurruiters in CDIO5* Nations Cup van Falsterbo

De derde plaats van de CDIO5* Nations Cup in Falsterbo ging vandaag naar het Nederlandse team. Ook in de individuele proeven grepen Thamar Zweistra en Patrick van der Meer enkele mooie plaatsen. 

Nations Cup CDIO5* Team

De derde plaats was voor Nederland met 40.000 punten, het Zweedse team kaapte de overwinning weg op eigen bodem met een totaal van 22.000 punten. Duitsland werd tweede met 27.000 punten.

CDIO5* NC GP Special

Patrik Kittel stuurde Well Done de la Roche CMF (Furstentraum) naar de eerste plaats met een score van 73,532%, bijna een procent beter dan landgenote Juliette Ramel met Wall Street JV (Wie Weltmeyer). Frederic Wandres werd derde voor Duitsland met Westminster (Weltissimo). Matthias Alexander Rath werd vierde voor de Duitsers, Thamar Zweistra werd vijfde voor ons land in het zadel van Hexagon's Double Dutch (Johnson TN). 

CDIO5* NC GP Freestyle

Hier won de Deen Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack (Rousseau). Zij scoorden een verpletterende 85,020%, ruim 7,5% beter dan Jan-Dirk Giesselmann en Real Dancer FRH (Rubin Royal) voor Duitsland. De Zweedse Malin Wahllamp-Nilsson en Eddieni (Johnson) plaatsten Zweden op 3, landgenote Minna Telde werd vierde. Patrick van der Meer en Chinook (Vivaldi) konden vijfde worden met 74,52%. 

Klik hier voor alle resultaten.