Blue Hors Don Schufro op 27-jarige leeftijd overleden

Blue Hors Don Schufro op 27-jarige leeftijd overleden

Het Blue Hors komt vandaag met een trieste mededeling naar buiten. The koning van hun stallen, zoals hij liefkozend genoemd werd, Don Schufro, is overleden. "Met een zwaar hart moeten wij mededelen dat de koning van onze stallen, Blue Hors Don Schufro, is overleden", aldus Blue Hors. 

way today due to old age of nearly 27 year

Voor meer dan twee decennia was de hengst Blue Hors Don Schufro het vlaggenschip van de Blue Hors stoeterij. De hengst werd door velen bekroond als een levende legende in zowel de sport als de fokkerij. 

Blue Hors omschrijft het overlijden van Don Schufro als een enorm gemis. Niet alleen had hij een zeer belangrijke taak in de dressuursport en de fokkerij, maar was hij met name geliefd op stal door zijn fantastische karakter en aanwezigheid. We hebben er alles aan gedaan om hem een goed pensioen te geven, maar helaas is hij overleden aan de gevolgen van ouderdom", vertelt Martin Klavsen.

De zoon van Donnerhall x Pik Bube I werd in Duitsland gefokt door Martin Meier. Het was echter Paul Schockemöhle die de fokkerij talenten van de hengst ontdekte. In zowel Denemarken, Duitsland als Zweden bereikte de hengst de status elite dekhengst. In de sport wist de hengst alle verwachtingen waar te maken. Zo won hij de Wereldbeker kwalificatie en wist maar liefst meer dan 30 overwinningen op naam te schrijven. Dat deed hij in onder meer Aken, Bremen, Wiesbaden, Neumunster en Lingen. Het hoogtepunt van zijn carrière was in 2008, toen hij samen met Andreas Helgstrand de bronzen team medaille verzekerde voor Denemarken op de Olympische Spelen van Hong Kong. Individueel werd het duo elfde. 

De hengst heeft talloze bekende nakomelingen die tot de dag vandaag op het hoogste niveau van de sport meelopen. 



Foto: Isabell Weth en de Don Schufro nakomeling Weihegold Old

Bron: BlueHors