100% score tijdens een-na-laatste EPTM-examen

100% score tijdens een-na-laatste EPTM-examen


Vanmorgen namen twintig merries deel aan het EPTM-examen. Alle vijftien spring- en vijf dressuurmerries zijn geslaagd. Aankomende maandag 11 oktober begint de laatste EPTM-test van dit jaar.

De Maestro van de Bisschop-dochter Noletha (uit Vereletha sport-spr van Indoctro, fokker A. Renting uit Zweeloo) van geregistreerde A. Nijenbanning uit Zweeloo slaagde vandaag 86 punten. Aansluitend werd de merrie keur verklaard. “Deze merrie sprong met veel overzicht en goed met schoft omhoog. Het is een heel lichtvoetig en atletisch paard. Ze zou achter de sprong nog iets meer af mogen maken. Voor de galop en instelling en rijdbaarheid kreeg ze een 9", vertelt inspecteur Marcel Beukers.


Nora E

De merrie Nora E (Balou du Rouet Z uit Eloise elite EPTM-spr PROK van Numero Uno, f/g S.J. Ebbinge uit Annen) scoorde eveneens 86 punten. Ze kreeg louter 8,5’en en een 9 voor de instelling en rijdbaarheid. Aansluitend werd de merrie keur en elite verklaard “Dit is een heel sterk paard met veel macht. Ze sprong met veel afdruk en had veel overzicht."


Nadina-K van de Rabinahoeve

De derde merrie die met meer dan 80 punten is geslaagd is de Hermantico-dochter Nadina-K van de Rabinahoeve (uit Cristal K elite EPTM-spr sport-spr PROK van Numero Uno, fokker C. van Strien uit Dongen). Deze grote merrie van geregistreerde B. van Kerkhof en J. van Kerkhof uit Dongen slaagde met 80,5 punten. “Deze merrie was royaal ontwikkeld en sprong met veel afdruk en vermogen. Ze zou in alles misschien iets atletischer mogen zijn. Voor de reflexen en het vermogen kreeg ze een 8,5."


Dressuurmerries

Bij de dressuurmerries wist Nurona (Just Wimphof uit Hurona elite sport-dres IBOP-dres PROK van Jazz, fokker CHR. De Feyter Seydlitz uit Axel) van E.J. Investments B.V. de hoogste score te noteren. De merrie slaagde met 78 punten met een 8,5 voor de stap.


Goed ontwikkeld

“De paarden stonden er goed voor en hebben zich goed ontwikkeld gedurende de test", vertelt Marcel Beukers tevreden na afloop. Aanstaande maandag 11 oktober start de laatste groep merries met hun EPTM-test.


Bron: KWPN