Jeugd kan winstpunten scoren in onderlinge proeven

Jeugd kan winstpunten scoren in onderlinge proeven


Sinds 18 februari kent de KNHS tijdelijk winst- en promotiepunten aan onderlinge manege- en verenigingsactiviteiten voor jeugd t/m 17 jaar. Deze activiteiten moeten buiten plaatsvinden en zijn alleen toegankelijk voor leden van de eigen vereniging of manege. Vanaf 3 maart verruimt de KNHS de leeftijdsgrens voor onderling manege- en verenigingsactiviteiten van 17 jaar naar 26 jaar.


Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge op 23 februari werd duidelijk dat het vanaf 3 maart jongvolwassenen t/m 26 jaar onder dezelfde voorwaarden als kinderen en jeugd t/m 17 jaar buiten in teamverband mogen sporten op de eigen sportaccommodatie. Dat betekent dat voor ruiters van 18 t/m 26 jaar vanaf dat moment (per 3 maart) buiten ook onderlinge activiteiten georganiseerd mogen worden, zoals trainingen en onderlinge dressuurproeven en parcoursen op de eigen vereniging of manege die meetellen voor winst- en promotiepunten.

Voor het deelnemen aan en organiseren van onderlinge manege- en verenigingsactiviteiten voor de jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar zijn bepalingen verbonden. Klik hier voor alle bepalingen per 3 maart en een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden.


Bron: KNHS