Getuigenis: "Zeer jammer dat amateurs opnieuw gestraft worden"

Getuigenis: "Zeer jammer dat amateurs opnieuw gestraft worden"

De competities liggen omwille van het rhino-virus volledig stil. Dit zowel voor professionele ruiters als voor amateurs. Deze nieuwe wedstrijdstop lijkt echter vooral de amateurs hard te raken. "We dachten echt dat we, als het buitenseizoen van start zou gaan, terug op wedstrijd konden gaan", klinkt het vanuit verschillende hoeken. Vandaag getuigt een van de 'amateurs', Chloë Fierens, over hoe beide wedstrijdstop haar manier van trainen en rijden heeft beïnvloed. 

"Ik vind het vooral erg jammer dat wij als amateurs eigenlijk 'gestraft worden'", gaat ze van start. "Ik snap ten zeerste dat de profs voorrang krijgen aangezien zij hun inkomsten uit paarden en paardrijden moeten houden. In de Corona-tijd was het dus vooral erg jammer dat alle concours werden afgelast terwijl het volgens mij perfect mogelijk was om ook wedstrijden voor amateurs in te lassen. Tijdens het rijden 1,5m afstand houden, is helemaal niet moeilijk aangezien je sowieso al op een paard zit. Dat er geen publiek aanwezig mag zijn, is uiteraard te begrijpen", vertelt ze. 

"Het rhino-virus was uiteraard de zoveelste tegenslag. Een tegenslag die ervoor zorgden dat alle wedstrijden zijn afgelast en dat je met je paard niet meer op locatie kan gaan trainen. Hierdoor is het nog moeilijker om de motivatie hoog te houden. Tijdens Corona ging ik, toen het weer toegelaten was, regelmatig met mijn paard op een andere locatie springen. Zo behield mijn paard zijn routine en kwamen we toch regelmatig op 'ander terrein'. Jammer genoeg valt dit nu ook weg. Natuurlijk laten we de moed niet zakken en blijven we elke dag hard werken. Ik hoop vooral dat iedereen snel opnieuw van start kan en dat iedereen zijn motivatie kan behouden. Op die manier zijn we er met zijn allen klaar voor als we weer op wedstrijd mogen gaan!". 

"Ikzelf blijf momenteel volop trainen. Ik heb een paard dat jammer genoeg door omstandigheden twee jaar niets gedaan heeft en we zaten eindelijk terug op niveau net voor Corona uitbrak. Dat wil ik niet teniet doen. Eens er toch groen licht komt, wil ik ook klaar zijn om meteen weer van start te kunnen gaan. Het blijft natuurlijk moeilijk om gemotiveerd te blijven. Nu heb je niet echt een specifiek doel voor ogen. Na een wedstrijd heb je meestal ook weer enkele werkpunten. Een paard is ook anders op verplaatsing of op wedstrijd dan thuis. Dat zijn dingen die je nu helaas niet kan ervaren".


Wil jij ook je verhaal vertellen? Mail dan naar redactie@equmedia.be !