Duitsland test dit weekend ‘coronaproof’ concours voor profruiters

Duitsland test dit weekend ‘coronaproof’ concours voor profruiters

In Duitsland wordt net als in Nederland zwaar gewerkt aan een heropstart van de paardensport (industrie). De Duitsers testen daarom dit weekend een corona-vrij wedstrijdconcept voor professionele ruiter. De amateursport wordt daarbij nog even 'on hold' gezet. Het pilotproject in Nedersaksen moet een voorbeeld worden voor andere organisaties.

"Met toestemming van de gemeente Lüneburg en het Ministerie van Voedselkwaliteit, Landbouw en consumentenbescherming van Nedersaksen openen we komend weekend voorzichtig het groene seizoen. Het gaat hier om een pilotwedstrijd voor professionele ruiters en opleiders van jonge paarden en de ruiters die zij in dienst hebben. Alle anderen – hobbyruiters, amateurs, jeugd, etc – mogen niet deelnemen.

De voorwaarden voor deelname zijn streng: Alleen leden van de vereniging mogen deelnemen en zij moeten zich aan- en afmelden als ze op het terrein komen en gaan. Bij de ingang staat controle.

Per twee paarden mag een ruiter één groom/begeleider meenemen, verdere personen (eigenaren en andere aanhang) zijn niet toegestaan. Op het concoursterrein is het dragen van een mondkapje verplicht, ruiters mogen het mondkapje afdoen als ze op het paard zitten. Uiteraard moet iedereen zich ook houden aan de afstands/hygiëneregels.