Yuri Mansur veilt zijn beste paarden...

Yuri Mansur veilt zijn beste paarden...

"Ik ben verrast dat mensen niet verwachten dat ik een veiling zou organiseren met mijn goede paarden," vertelt Yuri Mansur. Hij organiseert met Zangersheide van 7 tot 12 september de Quality Horses Auction. "Ik verkoop mijn beste paarden al zolang als ik me kan herinneren! Denk maar eens aan First Devision, Inferno, H5 Chaganus, Quartz de la Lande en Cornetto K."

“First Devision sprong met mij al succesvol op CSI5* -niveau als negenjarige toen ik hem verkocht aan Sheikh Ali Al Thani en tot op de dag van vandaag presteren ze nog steeds met veel succes. Hetzelfde geldt voor Cornetto K en de anderen. H5 Chaganus, bijvoorbeeld, sprong onlangs nog op de Pan American Games met Eduardo Menezes.”

“Ik hou echt van het idee van een veiling,” vervolgt Yuri Mansur. “Om twee belangrijke redenen. Ten eerste kun je echt een plan maken voor het paard. In een normale situatie plan je je wedstrijden, maar vaak is het zo dat net voor of nadat je naar een wedstrijd vertrekt, iemand het paard wilt proberen, wat niet altijd ideaal is. Vervolgens heb je enkele weken wedstrijdpauze en net dan komt natuurlijk niemand naar het paard kijken… De timing is zo moeilijk als je probeert een paard te verkopen.”

De veilingcollectie bestaat uit elf paarden. Betekent de verkoop dat we Mansur niet meer gaan zien op vijfsterren niveau? “Natuurlijk niet. Afgelopen weekend ben ik nog derde geworden met Casantos in de CSI4* Grand Prix van Valence, hij is een paard van een van mijn sponsors. Ik heb onlangs Alfons RA gekocht, van wie ik ook hoge verwachtingen heb, en ik ben aan het wachten op de sportieve comebacks van Babylotte, Ibelle ASK en Vitiki natuurlijk.

Perbericht