Willem Greve schitterend uit de startblokken op Spruce Meadows

Willem Greve schitterend uit de startblokken op Spruce Meadows

Niet minder dan 19 combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de 1.50m openingsrubriek op Spruce Meadows in Canada. Zowel Erynn Ballard met Fellini S en Angelie Von Esse met Luikan Q beslisten niet deel te nemen. Voor Nederland sprong Willem Greve meteen sterk uit de startblokken.


QUICK RESULTS
1. Daniel Coyle - Cita
2. Eduardo Menezes - Ennebel van het Posthuijs
3. Eric Lamaze - Chacco Kid



Reeds vroeg in de barrage greep voormalig Olympisch kampioen, Eric Lamaze naar de leiding met onder het zadel zijn 13-jarige Chacco-Kid (Chacco-Blue). Het paar klokte foutloos af in 37,22 seconden. Enkele combinaties later wist Eduardo MEnezes de tijd van het duo te verbeteren met ruim een halve seconde. De Braziliaan kruiste de eindmeet met Ennebel van het Posthuijs (Numero Uno).

Ennebel werd internationaal opgeleid door fokker Joost Post en later ook nog uitgebracht door de Nederlandse Anouk van der Pluijm.  Willem Greve volgde aan de start. Een rustige barrage kostte hem enkele seconden met onder het zadel Faro (Calvaro). De chrono van 40,83 seconden leverde het duo de 8e plaats.

Eind ranking

Uiteindelijk slaagde Daniel Coyle er als laatste ruiter aan de start in de tijd van Eduardo Menezes te verbeteren. Samen met Cita (Casall ASK)  sprong Coyle zo naar de eerste winst in Calgary en bleef Eduardo Menezes en thuisruiter, Eric Lamaze voor. 

Coyle strandde ook op de vierde plek met Legacy, voor Omer Karaevli met Cheston de la Pomme d'Or Z (Chippendale Z).  De negenjarige ruin werd eerder nog gereden door Bertrand Genin.

uitslag