Willem Greve houdt zich sterk. Ruiters in Oranje stoten niet door naar Nations Cup finale.

Willem Greve houdt zich sterk. Ruiters in Oranje stoten niet door naar Nations Cup finale.

Het Belgische team in Barcelona heeft zonet de eerste plaats gepakt in kwalificatie van de Longines FEI Jumping Nations Cup finale! Tot het laatste moment bleef het spanend tussen België en het Italiaanse team. Uiteindelijk bleven de Belgische springduivels eenzaam aan de top. De ruiters in Oranje wisten geen finaleplaats te bemachtigen en komen zaterdag aan de start in de kleine finale.

QUICK RESULT

1. België

2. Frankrijk

3. Zweden


Met vier strafpunten als resultaat grijpen de Belgen de eerste van de acht finaleplaatsen voor zondag. Olivier Philippaerts bleef foutloos met H&M Extra (Berlin), ook last to go Gregory Wathelet en MJT Nevados S (Calvados S) lieten alle balken in de lepels. Pieter Devos met Jade v Bisschop (Ogano Sitte) en Jerome Guery met Quel Homme de Hus (Quidam de Revel) hadden elk één foutje. 

De Fransen volgen op de tweede plaats met 5 strafpunten. Enkel Penelope Leprevost en Vancouver de Lanlore (Toulon) wisten foutloos te blijven. De derde plaats gaat naar Zweden, hier kwam de enige fouloze ronde van Fredrik Jonsson met Cold Play (Contendro I). Colombië deelt deze positie met Carlos Lopez Lizarazo als enige foutloze.

Behalve deze vier zien we de volgende vier landen zondag terug voor de finale: Ierland, Duitsland, Zwitserland en Italië. 

Het Nederlandse team eindigde op de tiende plaats. Enkel Willem Greve en de 12-jarige Canturo-nazaat, Sypria S hielden het hout in de lepels. Bart Bles hield het bij één springfout met de 11-jarige Israel vd Dennehoeve (Thuder van de Zuuthoeve).

Klik hier voor het volledige resultaat.