Tim Lips fenomenaal op EK Eventing, ook mooie prestatie van Laura Hoogeveen

Tim Lips fenomenaal op EK Eventing, ook mooie prestatie van Laura Hoogeveen

Het was een spannende dag vandaag op het EK Eventing in Luhmühlen. Daar stond namelijk de tweede dressuurdag op het programma, waarbij er zoals verwacht wat verschuivingen in het klassement kwamen. De twee Duitse topruiters deden namelijk wat er van hen verwacht werd voor eigen publiek en nemen de leiding over in zowel het team klassement als het individueel. Dit mede dankzij de prachtronde van Michael Jung. 

Quick results:

1. Duitsland - 68.9 strafpunten
2. Engeland - 85,7 strafpunten
3. België - 90,9 strafpunten

Het was Michael Jung die imponeerde tijdens zijn dressuur proef met fischerChipmunk FRH (Contendro I) met wie hij een totaal van 20.9 strafpunten bij elkaar reed. Dit was tevens goed voor de individuele leiding van het klassement. Zijn landgenote Ingrid Klimke volgt dan met SAP Hale Bob OLD (Helikon) op een tweede plaats met 22.2 strafpunten, waarna Duitsland de leiding overneemt in het teamklassement van België met slechts 68.9 strafpunten. 

De Britten volgen dan op een tweede plaats waarbij vanmiddag indrukwekkende scores werden neergezet door Kristina Cook met Billy the Red (Balou du Rouet) met 28.3 strafpunten en Oliver Townend en zijn Cooley Master Class (Ramiro B) die met 27.6 strafpunten morgen aan hun cross zullen beginnen. 

Het Belgische team zal echter tevreden terugkijken op de eerste twee dagen van het EK. Nadat zei na de eerste dressuurdag aan de leiding gingen blijven zij hun goede vorm vasthouden met een stevige derde plaats, Vandaag kwamen Constantin van Rijckevorsel met Beat It (Quidam de Revel) in actie die 33.3 strafpunten bij elkaar reden. En zien we Lara de Liedekerke-Meier en haar Alpaga d'Arville (Wunder Boy van de Zuuthoeve) tevens eindigen op 33.3 strafpunten. Hun teamresultaat komt zo uit op 90.9 strafpunten. Voor de Belgen staan Loge en Donckers nu op een gedeelde elfde plaats. 

Het Nederlandse team staat nu op een voorlopige zevende plaats. Zij weten wat plaatsen te klimmen mede dankzij een fantastische dressuur proef van Tim Lips die indivdiueel nu op een zesde plaats staat,. Samen met Bayro (Casantos) reed hij naar een score van 26,0 strafpunten. Laura Hoogeveen en haar Wicro Quibus N.O.P. (Quasimodo) eindigden hun proef met 32.3 strafpunten waarmee ze individueel 26e staat. 


Individueel:


Jung en fischerChipmunk FRH gaan dus met 20.9 strafpunten aan de leiding. Hij wordt op de voet gevolgd door Ingrid Klimke en haar SAP Hale Bob OLD met wie ze op 22.2 strafpunten staat. De Britse Laura Collett zal er morgen in de cross alles aan gaan doen om foutloos te blijven met haar London 52 met wie ze nu met 25.5 strafpunten op de derde plaats staat. Kai Rüder met Colani Sunrise deelt de vierde plaats met Thibaut Valette Lt Col en Qing du Briot ENE HN die hier beiden op 25.8 strafpunten staan. 

Tim Lips voelt met Bayro de hete adem van Oliver Townend in zijn nek. Waar Lips met 26.0 strafpunten nu zesde staat, volgt Townend met Cooley Master Class met 27,6 strafpunten op de zevende plaats. 

Resultaten team

Resultaten individueel




Foto: Pieter Sorber voor Equnews