Sanne Voets, Bram Chardon en Madeleine Broek genomineerd voor FEI Awards

Sanne Voets, Bram Chardon en Madeleine Broek genomineerd voor FEI Awards

Het is weer tijd voor de FEI Awards. Het FEI zal binnen enkele maanden de FEI Award uitreiken. Vandaag maakte het FEI de genomineerden bekend over de verschillende caregorië

In de categorie FEI Best Athlete horen Bram Chardon en Sanne Voets bij de vier genomineerden. In de categorie FEI Best Groom hoort Madeleine Broek, de groom van de paarden van Marc Houtzager, tot de selectie. Op 19 november wordt in Moskou tijdens het grote gala bekend gemaakt wie de winnaars zijn.

FEI Best Athlete
De FEI Best Athlete Award is bedoeld voor de ruiter die het afgelopen jaar exceptioneel gepresteerd heeft en de sport naar een hoger niveau weet te brengen. Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS is verguld met de nominaties. “Het is al geweldig om één Nederlander bij de genomineerden te hebben, dit jaar zijn het er drie. Dat is iets om enorm trots op te zijn. Nu hopen dat er ook daadwerkelijk een award mee naar Nederland komt. Ik hoop dat heel veel Nederlanders gaan stemmen op de toppers van TeamNL.”

Eervol
Vierspanmenner Bram Chardon is blij met zijn nominatie. “Het is 100% een eer en niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor de gehele mensport. Afgelopen jaar was een goed jaar. Ik werd de jongste winnaar ooit van de wereldbeker en later Europees kampioen. Maar er zijn heel veel kampioenen in de gehele paardensport, dat je daar uitgekozen wordt is heel speciaal.”

Para-dressuuramazone Sanne Voets won dit jaar op het EK in eigen land drie maal goud. De amazone is helemaal onder de indruk van haar nominatie. “Als je het lijstje namen ziet dat de afgelopen jaren de Award gewonnen heeft dan zeg je wel wow. Het is bijna onwerkelijk dat ik genomineerd ben voor zo een prijs, echt een enorme eer. Ik zie het ook als een enorme erkenning voor de para-dressuur. Het geeft aan hoe geïntegreerd de para-sport is binnen de gehele paardensport. Dat is echt bij lang niet alle sporten zo, echt heel bijzonder.”

bron: KNHS