Robert Whitaker houdt Jur Vrieling met nipte zege van overwinning

Robert Whitaker houdt Jur Vrieling met nipte zege van overwinning
Het is de Brit Robert Whitaker die voor zijn eigen publiek weet te winnen op de Royal Horse Show in Hickstead. Samen met zijn Noble Warrior (v. Warrior) wist hij de strijd om de eerste plaats te winnen in deze accumulator rubriek. Met een tijd van 43.13 seconden en 44 punten ging hij dan ook nipt aan de leiding.

Het was namelijk Jur Vrieling die hem op de hielen zat samen met zijn Zypern III. De 10 jarige Holsteiner nakomeling van Casall zette er een aardig tempo in met Vrieling in het zadel en kwam dan ook over de finish op een tijd van 43.15 seconden. Dit leverde ook deze combinatie 44 punten op waarmee ze de tweede plaats op hun naam schreven. De Fransman Benoit Cernin eindigde met Ultra Bleu de Jaurand (v. Mr Blue) op een derde plaats in een tijd van 43.26 seconden.

De Whitakers presteerden goed in deze rubriek met ook nog een vierde plaats voor John Whitaker en zijn Crumley (v. Cassus) met wie hij hier een tijd noteerde van 44.29 seconden. Het was vervolgens Guy Williams die het af wist te maken met een vijfde plaats voor hem en zijn Top Gun du Grand Moustier (v. Kashmir van Schuttershof) door rond te komen in 44.42 seconden.

Doron Kuipers noteerde in het zadel van Theoreme du Desir nog een 15e plaats in het klassement.

Klik hier voor alle resultaten