Publiek van CSIO5* Grand Prix van CHIO Geesteren juigt voor thuisoverwinning van Maikel van der Vleuten

Publiek van CSIO5* Grand Prix van CHIO Geesteren juigt voor thuisoverwinning van Maikel van der Vleuten

Maikel van der Vleuten en zijn geweldig springende elfjarige schimmelmerrie Dana Blue, een KWPN-gefokte dochter van Mr. Blue, hebben net de 1,60m-hoge CSIO5* Grand Prix van Twente gewonnen. En dat tien jaar nadat vader Eric er de GP wist te winnen.

QUICK RESULT

  1. Maikel van der Vleuten – Dana Blue
  2. Simone Blum – DSP Alice
  3. Kevin Jochems – Cristello

Het publiek in Twente ontplofte daarnet in een oorverdovend applaus voor de overwinning van Maikel van der Vleuten met Dana Blue in deze rubriek. Het duo kon in de barrage hun zeven tegenstanders verslaan in 41,89 seconden. 

Maikel: "Dit geeft me erg veel vertrouwen voor Aken, waar Dana Blue ook zal starten. Verder ben ik er zeker van dat ze vandaag niet alles heeft gegeven en ze gespaard is gebleven voor zondag."

De Duitse Simone Blum volgde met DSP Alice (Askari) in 43,29 seconden, zelf een halve seconde sneller dan thuisruiter Kevin Jochems met Cristello. Deze twaalfjarige zoon van Numero Uno bleef ook foutloos en was een ruime seconde sneller dan Büttner’s Minimax (Cornado NRW) van Janne-Friederike Meyer-Zimmermann. Landgenoot Maurice Tebbel en Don Diarado (Diarado) kregen vier strafpunten aangerekend in 43,95 seconden en werden vijfde.

Simone Blum: "Ik ben erg trots op mijn paard. Voor zondag denk ik dat we een sterk team hebben, meerdere ruiters raakten nu in de top vijf dus we staan er goed voor. "





Klik hier voor het volledige resultaat.