Pippa Funnell zegeviert met MGH Grafton Street in de Burghley Horse Trials

Pippa Funnell zegeviert met MGH Grafton Street in de Burghley Horse Trials

De altijd zeer indrukwekkende Burghley Horse Trials zitten er weer op voor dit weekend. Het zijn de Britten die het veld domineren. Zij gingen gisteren na de cross al aan de leiding, maar kregen vandaag alledrie 4 strafpunten in het afsluitende springen, waardoor er in het eindklassement geen wijzigingen waren in de top drie. 

Zo is het uiteindelijk Pippa Funnell die zeer tevreden naar huis zal gaan met een mooie overwinning. Zij rekende er dit weekend op MGH Grafton Street (O.B.O.S. Quality) met wie ze uiteindelijk op 30.8 strafpunten eindigde. Ze werd daarbij op de hielen gezeten door landgenote Piggy French en haar Vanir Kamira (Camiro de Haar Z) die met 30.9 strafpunten eindigden. Oliver Townend en Ballaghmor Class (Courage II) zien we dan met 31.3 strafpunten op de derde plaats eindigen. Een minimaal verschil dus in de top drie van het klassement. 

Sarah Bullimore weet na het springen nog een plaatsje te stijgen en klimt zo naar de vierde plaats met haar Reve du Rouet en 39.6 strafpunten. Tim Price en Bango zien we dan terug op de vijfde plaats. 

Verder doen ook Imogen Murray nog goede zaken met Ivar Gooden die zesde worden en weet Gemma Tattersall met Santiago Bay naar de zevende plaats te rijden. 

Resultaten


F: Claus Close Up voor Equnews